BMW K1600 Forum banner

Najlepszy stojak na przednie koło?

8.4K views 15 replies 13 participants last post by  exHarley Rider  
#1 ·
Jaki jest najlepszy stojak na przednie koło do tego motocykla?

Najlepsza wartość?

Chcę mieć jeden na następny raz, gdy założę nowe opony. Myślę, że znacznie ułatwi to życie.

Wysłane z aplikacji Motorcycle iPhone

#3 ·
Jaki jest najlepszy stojak na przednie koło do tego motocykla?

Najlepsza wartość?
Pozdrowienia;

Jeśli mówisz o pozytywnym mocowaniu do motocykla tak drogiego jak jeden z naszych K1600, najlepsza wartość może być po prostu klin, który wykonuje najlepszą robotę.

Jeśli chodzi o pozytywne mocowanie, myślę, że najlepszym klinem dla K1600 jest klin sportowy Baxley.

Baxley Trailer Sport Chock

Został zaprojektowany tak, aby dokładnie pasował do przedniej opony 120/70 -17" w naszych motocyklach. Mocowanie jest kompletne i zatrzaskuje się po włączeniu. Musisz celowo zwolnić mechanizm mocujący, aby wyjąć oponę z klina. Klina można używać siedząc na podłodze i można go przykręcić do podłogi przyczepy w celu mocowania w przyczepie (mają również szybki sprzęt do przykręcania klina do podłogi przyczepy). Po przykręceniu do podłogi możesz dosłownie wjechać motocyklem w klin i zsiąść bez pomocy i obawy, że motocykl może się przewrócić.

Dla jasności, nie mam absolutnie żadnych powiązań z Baxley, poza tym, że jestem bardzo zadowolonym klientem. Mam jeden z ich klinów do mojego GTL i drugi do mojego motocykla terenowego. Oba działają bez zarzutu.

Mam nadzieję, że to pomoże!

Bryon

#4 · (Edited)
O ile dobrze zrozumiałem pytanie, to chyba chodzi mu o podnośnik przedniego koła, który umożliwia demontaż koła, a nie o podparcie motocykla w pozycji pionowej.
Chętnie posłucham też innych, ponieważ szukam podnośnika przedniego koła, ponieważ ten od BMW kosztuje w Wielkiej Brytanii 300 funtów i znajduje się w trójkątnych rozpórkach za zaciskiem hamulcowym.

#5 ·
O ile źle nie zrozumiałem pytania, myślę, że chodzi mu o podnośnik przedniego koła, który umożliwi zdjęcie koła, a nie o podparcie motocykla w pozycji pionowej.
Chętnie posłucham innych tutaj, ponieważ szukam podnośnika przedniego koła, ponieważ ten od BMW kosztuje 300 funtów w Wielkiej Brytanii i znajduje się w trójkątnych rozpórkach za zaciskiem hamulcowym.
Waldy;

Myślę, że masz rację!

Przepraszam za wtrącanie się z recenzją innego elementu sprzętu.

Bryon

#6 ·
Wysłałem notatkę do pitbulla, aby sprawdzić, czy ich podnośnik działa z k1600. Podnośnik BMW jest szokująco drogi i za takie pieniądze zrobię własny.

#7 ·
Myślę, że pit bull f0059-000 w cenie 149,95 $ + frt załatwi sprawę. Próbowałem kupić jeden, ale wszystkie wydają się mieć tę samą cenę. Jeśli ktoś ma inne informacje, mam nadzieję, że je dostanę, zanim kupię jeden! Rozumiem, że za 10 $ więcej można nabyć jeden z odpinaną rączką.

Rich

#8 · (Edited)
Kiedy zmieniam przednią oponę, po prostu stawiam motocykl na centralnej stopce, proszę żonę, żeby nacisnęła na tył motocykla, aby podnieść przednią oponę, i wkładam kilka bloczków betonowych pod motocykl, żeby go podtrzymać. Zrobiłem to kilka razy w moim RT, ale nie próbowałem tego na tym motocyklu. Myślę, że działałoby to tak samo.

#9 ·
Robiłem to wiele razy na rowerze BEZ ŻADNYCH PROBLEMÓW.

Wziąć kawałek deski 1X6 o długości około 8 cali, umieścić go pod WSZYSTKIMI 6 rurami wydechowymi. Następnie umieścić podnośnik (najlepszy jest podnośnik podłogowy, ponieważ ma większą powierzchnię styku) pod motocyklem, a następnie podnieść przód motocykla. Najpierw zdejmuję tył, a potem przód. Założyć i wyważyć obie opony, a następnie najpierw założyć przednią. Następnie założyć tylną.

#10 ·
Używałem stojaka Pit Bull F0059 do kilku wymian opon w moim K1200GT i sprawdził się dobrze. Mówiąc to, stresujące było widzieć motocykl zawieszony w ten sposób i podparty obrotową kołyską. Nie zawiódł mnie, ale nie byłem tak pewny siebie, jak bym chciał.

Pierwsza wymiana opony w 1600 prawdopodobnie sprawi, że zmodyfikuję Pit Bull, aby wyglądał bardziej jak stojak BMW lub użyję metody sugerowanej przez Katnapinn jako kopii zapasowej.

#16 ·
Hornig produkuje podnośnik przedni, który dobrze działa i jest bardzo stabilny. Dostępny w Sierra BMW. Droższy niż Pit Bull, ale nieznacznie.

WB
2039-80 lub 2039-80II- BMW Service Items- Sierra BMW Online- Hornig Fork Lift Stand
Dostałem swój dzisiaj z brązowej ciężarówki. Mimo że wszystkie instrukcje były po niemiecku, używając tylko zdjęć, złożyłem go w około 15 minut i podniosłem przednie koło motocykla. Dobrze wykonany i wydaje się bardzo stabilny. Będzie interesujące zobaczyć motocykl z oboma kołami zdjętymi.

#13 ·
Wymiana opon

Właśnie wymieniłem obie opony i chcąc zaoszczędzić na kosztach montażu, sam zdjąłem koła i zawiozłem je do warsztatu. Na początku byłem dość zaniepokojony, jak uda mi się zdjąć oba koła bez przewrócenia motocykla, ale poradziłem sobie całkiem dobrze, używając jedynie podnośnika do motocykla, aby utrzymać go w miejscu ze złożoną centralną podstawką, podczas gdy zdejmowałem koła....łatwizna!!

JC

Image

Image

#14 ·
Właśnie wymieniłem obie opony i starając się zaoszczędzić na kosztach montażu, sam zdjąłem koła i zawiozłem je do warsztatu. Na początku byłem dość zaniepokojony, jak zamierzam zdjąć oba koła bez przewracania się motocykla, ale poradziłem sobie całkiem dobrze, używając jedynie podnośnika motocyklowego, aby utrzymać go na miejscu ze złożoną podstawką centralną, podczas gdy zdejmowałem koła....łatwizna!!

JC

Image

Image
Zrobiłem to w ten sposób trzy razy, ale to wcale nie jest tak stabilne jak ze stojakiem przednim. Ymmv