Mam Chigee AIO-5 Play BMW Edition. Wszystko jest absolutnie w porządku. Urządzenie robi to, co powinno i co deklaruje producent. Montaż jest solidny, niezawodny, zasilanie jest w porządku. Mam również osłonę przeciwsłoneczną na Chigee. Jedyną "wadą" w pięknie urządzenia jest konieczność podłączenia telefonu (Android lub iOS), który ma dane LTE, włączone Wi-Fi (tworzy wirtualne połączenie Wi-Fi), a także Bluetooth i GPS. Co w praktyce oznacza, że telefon szybko rozładowuje baterię, a także, w zależności od typu telefonu, odpowiednio się nagrzewa. Latem nie jest dobrze mieć telefon schowany gdzieś w bagażu do chłodzenia (Samsung Galaxy S24 Ultra). Jeśli wyjeżdżam o 9 rano i mam cały dzień jazdy, to wieczorem około 18:00 konieczne jest naładowanie telefonu. Jeśli zgubisz sygnał GPS po drodze, nawigacja w telefonie nie będzie działać i urządzenie AIO-5 również nie będzie mogło wyświetlać instrukcji nawigacyjnych. Przy okazji, Carpuride również wydało już edycję BMW do pracy z WW, ale jest to urządzenie 7-calowe i jest już bardzo duże/dość ciężkie, aby zmieścić się w oryginalnym uchwycie BMW przed przednią szybą. Ma tendencję do delikatnego wibracji. Jednak jeśli zaciska się na środku kierownicy na kuli RAM, jest w porządku. Ale wtedy nie będziesz używać sterowania WW. ) Rozwiązaniem jest zakup nieco tańszego urządzenia Carpuride bez "funkcji BMW".