BMW K1600 Forum banner

Recenzje K1600

12K views 87 replies 25 participants last post by  J-Luv  
#1 ·
Od czasu do czasu lubię skanować recenzje K16 vs. Goldwing, aby zorientować się w percepcji w świecie motocykli. Ostatni, który przeczytałem, pochodził z Cruiseman's Garage:

Najwyraźniej jest fanem Goldwinga. Oczywiście nie ma w tym nic złego i myślę, że starał się być szczery i uczciwy w swojej ocenie. Zgadzam się z wieloma jego punktami. Ale problem, który widzę w wielu tych "recenzjach", polega na tym, że wnoszą ze sobą sposób myślenia GW. Jeżdżą K1600 w ten sam ograniczony i konserwatywny sposób, w jaki wjechaliby na drogę swoim GW i całkowicie pomijają to, o co chodzi w BMW. Większość jego jazdy to jazda z prędkością lub poniżej ograniczenia prędkości na autostradach z ograniczoną zabawą z dużą przepustnicą w górach/kanionach.

Naprawdę wierzę, że K1600 to jeden z najmniej zrozumiałych motocykli na świecie.

Teraz wracamy do bardziej produktywnych przedsięwzięć..... ;)

#2 ·
LOL, ja robię to samo. Wolę bezpośrednie recenzje niż porównania. Zwłaszcza bez roweru i ogromnie sfrustrowany, że nie mogłem dokonać tego samego porównania w celu zakupu jednego, bez możliwości przejechania się na żadnym z rowerów przed podjęciem decyzji. Zastanawiam się, ilu kupujących w ciągu ostatnich ~12 miesięcy jeździło na obu rowerach i porównywało je? Myślę, że jest to całkiem jasne, dokładnie tak, jak mówisz - różne rowery dla różnych upodobań; oba są świetne w tym, czym są, ale są dla różnych preferencji rowerzystów, moim zdaniem.

#4 ·
LOL, ja też tak robię. Wolę bezpośrednie recenzje niż porównania.
Zwłaszcza bez roweru i ogromnie sfrustrowany, nie mogłem dokonać tego samego porównania w celu zakupu jednego, bez możliwości jazdy na żadnym z rowerów przed podjęciem decyzji. Zastanawiam się, ilu kupujących z ostatnich ~12 miesięcy jeździło na obu rowerach i porównywało je? Myślę, że jest to dokładnie tak jasne, jak mówisz - różne rowery dla różnych upodobań; oba są świetne do tego, czym są, ale są dla różnych preferencji jeźdźców, imho.
I dołączę do twoich komentarzy Daveturer. Mój dealer ma mój rower od wczesnego zeszłego tygodnia, CU wysłał mu wszystkie dokumenty, w sobotę wpadłem, żeby zobaczyć go z skrzyni. Dealer zamyka się każdego dnia tygodnia o 4 lub 5, z wyjątkiem czwartków. Nadal jestem pracownikiem i mam szefa, od którego muszę prosić o wolne. Twoim zadaniem jest upewnienie się, że rowery opuszczają twoją halę sprzedaży. W sobotę wysłałem mu e-mail z informacją, że mogę wpaść w środę, ponieważ będę miał wolne na wizytę lekarską. Mówi, czekaj, czekaj na mój telefon, żeby powiedzieć ci, kiedy przyjść. Mam za mało personelu i bla, bla, bla. Myślę sobie, że mam do wykonania cholerną pracę i jest ona wykonywana. Muszę przyjść i dać ci 30 tysięcy moich pieniędzy, za które nie wykonałeś ŻADNEJ pracy, a ja, klient, muszę przyjść zgodnie z twoim harmonogramem, żeby dostać mój zawyżony produkt? Ok, rozumiem, że na rynku jest rynek sprzedawcy, ale ten kupujący wydaje wszystko i nie prosi cię o nic. Rant skończony, siedzę przy biurku cierpliwie czekając na telefon, żeby dowiedzieć się, kiedy mogę przyjść i dać mu moje pieniądze. Frustrujące, żeby to delikatnie ująć.

#3 ·
Zgadzam się z postem @JohnS1955. Spotkałem tylko jednego kierowcę Goldwinga, który chciał jechać. To było jakieś 5-6 lat temu na Cherahola Skyway. @MountainGT i ja wyprzedziliśmy 4 Goldwingi. JECHALIŚMY. Jeden z nich próbował dotrzymać nam kroku. Oczywiście nie mógł, ale był tak dobry na GW, jakiego kiedykolwiek widziałem. Z założenia GW i K1600GT/GTL to 2 różne gatunki motocykli. Ten pierwszy to głównie motocykl turystyczny, ten drugi to sportowy turystyk. Jeśli chcesz pokonywać zakręt z ograniczeniem do 30 mil na godzinę z prędkością maksymalną 30/35 mil na godzinę, to GW może być dla Ciebie lepszym rozwiązaniem. Jeśli, z drugiej strony... :) :) :)

Duane

#18 ·
...Wyprzedziłem 4 Goldwingi. JECHALIŚMY. Jeden z nich próbował dotrzymać kroku. Oczywiście nie mógł, ale był tak dobry na GW, jakiego kiedykolwiek widziałem.

Jeśli lubisz pokonywać zakręt 30 mil na godzinę z prędkością maksymalną 30/35 mil na godzinę, to GW może być dla ciebie lepszym rozwiązaniem. Jeśli z drugiej strony... :) :) :)

Duane
Zostań wystarczająco długo w górach SW NC, a możesz spotkać Yellow Wolfa, kierowcę na żółtym GW. Nigdy go nie widziałem, tylko o nim słyszałem. Gdzieś mogą być filmy na YouTube. Nie mam pojęcia.

Jeśli chodzi o mnie i mój styl jazdy, jeżdżę po swojemu. Może nie pędzę przez ciasne zakręty, których nie widzę. Zbyt wiele zmiennych: skały, :poop:, gałęzie (z drzew, zwykle nie od ludzi!), NC State Troopers (długa historia), wywrotki, zwierzęta. Jeśli wjadę w zakręt za szybko, przejadę go, ale jazda nie sprawia przyjemności. Po co to wszystko, jeśli nie ma w tym zabawy. Więc chociaż powinienem to sprzedać/wymienić, zdaniem niektórych, nie robię tego! Zachowam to tylko po to, aby (jak mówię w mojej pracy jako pielęgniarz w więzieniu) zdobywać przyjaciół, wpływać na ludzi i wkurzać populację. :D Uważajcie tam na siebie, słyszycie?

#5 ·
Zabawny Duane wspomniał o pościgu GW na Cherohala. Kiedy byłem tam kilka lat temu, po kilku dniach jazdy, rozstałem się z @dobervol na końcu Cherohala, w pobliżu piekarni Tellico Grains, która była taka dobra. Właśnie przejechaliśmy Cherohala, a on jechał do domu. Zawróciłem i przejechałem ją ponownie, a potem do Dragon, gdy zacząłem zmierzać do stodoły. Był tam facet z Chicago jadący do Karoliny na nowszej wersji GW i ścigał mnie aż do sklepu na Dragon. Na Cherohala tak naprawdę nie szalałem, ale szybko pokonywałem zakręty, kilka razy szorowałem podnóżkiem. Potem na prostych trochę odpuszczałem. Zwiększałbym odległość między nami, gdy wychodziłem z zakrętów, ale on nadrabiał na prostych. Myślałem, że naprawdę świetnie sobie radzi, żeby tylko trzymać się blisko. Szczerze mówiąc, nie spodziewałem się tego. Zatrzymaliśmy się i porozmawialiśmy w sklepie i myślę, że mógł z łatwością dotrzymać mi kroku na zakrętach, gdyby miał prześwit. Szorował częściami na każdym zakręcie i musiał trochę odpuścić. Potrafił tym dobrze rzucać. Nie był też typowym kierowcą GW, moim zdaniem. Miły facet jak większość z nich, a nawet pochwalił mnie za moje linie. Po prostu bardziej agresywny pilot niż większość.

• Like
Reactions: Thomas and Gunnert
#8 ·
Cześć. Nowicjusz tutaj - świeżo upieczony.

Cruiseman jest moim zdaniem całkiem dobrym vlogerem. Dla Twojej informacji, zamierza opublikować porównanie łeb w łeb między tym GTL BMW, które mógł przetestować, a swoim skrzydłem z 2018 roku. Jest teraz na WingDing, więc HtoH prawdopodobnie ukaże się na początku przyszłego tygodnia.

Ja sam od niedawna jestem właścicielem lśniącej nowej Grand America 2022 w kolorze Manhattan Matte. Sprzedałem moją Street Glide Special z 2014 roku i R1200GS z 2009 roku w połowie kwietnia i od tego czasu wpłaciłem depozyt na model Goldwing DCT Tour 2022. Ale wydaje się, że mają naprawdę zepsuty problem z łańcuchem dostaw, a tutaj, gdzie mieszkam, sezon motocyklowy jest krótki. Więc po prostu nie mogłem pozwolić, żeby więcej sezonu minęło, ograniczając się tylko do mojego Treka.

Do tej pory (tylko 300 mil) recenzje są całkiem trafne w odniesieniu do K IMHO. Wewnętrzna aplikacja NAV jest..., powiedzmy, mało imponująca. No dalej BMW, nie jesteś firmą zajmującą się oprogramowaniem. Zostaw cyfrowe bity Dolinie Krzemowej. Myślę, że ten motocykl jest również najłatwiej "nerwowym" motocyklem, jaki kiedykolwiek posiadałem, być może z wyjątkiem tej Hondy 350 z 1967 roku z początku lat 70., która podobno prawdopodobnie nie miała wszystkich swoich części. Myślę, że to zwierzę pomoże mi w utrzymaniu równowagi. Wcześniej posiadałem K1300 z 2010 roku i nie pamiętam, żeby był tak wrażliwy na wiatr jak ten.

Myślę, że niektórzy mogą być zaskoczeni możliwościami tej nowej generacji 'Wing. Ma tryb jazdy "Sport", który wydaje się być prawdziwym rozciągaczem ramion. Ale z 3" większym rozstawem osi, około 35 KM mniej i dodatkowymi 50 funtami wagi, na pewno nie rzuci wyzwania motocyklowi K w krętym wyścigu.

Dla całej Twojej przyjemności oglądania (zakładając, że masz około 1,5 godziny do zabicia) oto porównanie łeb w łeb YouTube między GW i K sprzed nieco ponad roku.

Dirty Baggers

#10 ·
Cruiseman jest moim zdaniem całkiem dobrym vlogerem. Dla twojej informacji zamierza opublikować pojedynek łeb w łeb między tym GTL BMW, które mógł przetestować, a swoim skrzydłem z 2018 roku. Jest teraz na WingDing, więc HtoH prawdopodobnie ukaże się na początku przyszłego tygodnia.
Tak, wspomniał z wielką pompą o nadchodzącym pojedynku GW kontra GTL. Jednak biorąc pod uwagę jego słabe testy samego GTL, nie mam wielkich nadziei na pouczającą recenzję. Podczas 4-dniowej jazdy z okolic Los Angeles do domu w Teksasie (powinno być nie więcej niż 2 dni) jechał głównie autostradą (I-10, I-20). Co za niesamowite marnotrawstwo GTL. Miał okazję agresywnie jeździć po niektórych z najlepszych dróg motocyklowych w USA przez Arizonę i Nowy Meksyk (191, 180, 60), a wybiera głównie autostrady?? To, co pozostaje, to mentalność recenzji, która kładzie nacisk na toczące się sofy. Mam nadzieję, że się mylę, ale do tej pory przegapił zbyt wiele wspaniałych okazji, aby wierzyć inaczej.

Jak dotąd (tylko 300 mil) recenzje są całkiem trafne w odniesieniu do K IMHO. Własna aplikacja NAV jest..., powiedzmy, mało imponująca. No dalej BMW, nie jesteś firmą zajmującą się oprogramowaniem. Zostaw cyfrowe bity Dolinie Krzemowej. Myślę, że ten motocykl jest również najłatwiejszym do prowadzenia motocyklem, jaki kiedykolwiek posiadałem, być może z wyjątkiem tej Hondy 350 z 1967 roku z początku lat 70., która podobno prawdopodobnie nie miała wszystkich swoich części. Myślę, że to zwierzę pomoże mi w utrzymaniu równowagi. Wcześniej posiadałem K1300 z 2010 roku i nie pamiętam, żeby był tak wrażliwy na wiatr jak ten.

Myślę, że niektórzy mogą być zaskoczeni możliwościami tego nowego „Skrzydła”. Ma tryb jazdy „Sport”, który wydaje się być prawdziwym rozciągaczem ramion. Ale z 3 calami więcej rozstawu osi, około 35 KM mniej i dodatkowymi 50 funtami wagi, na pewno nie będzie w stanie rzucić wyzwania motocyklowi K w krętym wyścigu.
GA nie jest GT ani GTL. Było to tutaj wielokrotnie omawiane i nie trzeba tego ponownie omawiać. Mimo to „Nerwowy” to w większości sprawa GA/B i nie należy go mylić z wydajnością GT/GTL. Cokolwiek robi „Tryb sportowy” w GW, nie może pokonać dłuższego rozstawu osi, mniejszej mocy, mniejszego prześwitu i większej wagi. Przypomina mi to Toyotę Corollę z oznaczeniem „S”, tak jakby nagle dawała jej osiągi samochodu sportowego. Rzeczywistość jest taka, że ​​tak nie jest. :rolleyes:

Dla całej przyjemności oglądania (zakładając, że masz około 1,5 godziny do zabicia) oto pojedynek łeb w łeb na YouTube między GW i K sprzed nieco ponad roku.

Dirty Baggers
Rzucę na to okiem. Dzięki.

#9 · (Edited)
Ten Cruiserman spędził trzy odcinki jadąc K z Kalifornii do swojego domu w Teksasie. Te 3 zmarnowały około godziny mojego czasu. Nie miał prawie nic do powiedzenia, co warto byłoby usłyszeć. W ostatnim odcinku 4 w końcu zaczął mówić o K ze szczegółami. Nie powiedział nic nowego, czego większość z nas już nie wie. Jego publicznością jest nowy Goldwing, myślisz, że wybrałby K1600 zamiast Wing? K1600 jest jak Grey Poupon, a Wing to żółta musztarda. To nabyty smak.

#12 ·
Ten Cruiserman spędził trzy odcinki jadąc K z Kalifornii do swojego domu w Teksasie. Te 3 zmarnowały około godziny mojego czasu. Nie miał prawie nic do powiedzenia wartego wysłuchania. W ostatnim odcinku 4 w końcu zaczął mówić o K ze szczegółami. Nie powiedział nic nowego, czego większość z nas już nie wie. Jego publicznością jest nowy Goldwing, myślisz, że wybrałby K1600 zamiast Wing? K1600 jest jak Grey Poupon, a Wing to żółta musztarda. To nabyty smak.
Zgadza się! Recenzja była w większości taka, jak stwierdza @ Booger Man. Włożył w to wysiłek, więc dam mu za to uznanie.

Wydało mi się to zabawne, że poczuł się zirytowany szczegółem związanym z koniecznością usunięcia przedniej szyby, aby całkowicie wyczyścić tylną stronę. Jeśli to wyzwanie, to może po prostu zbyt trudno wyobrazić sobie lepsze drogi do podróżowania…

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

#25 ·
Cóż, długo oczekiwane :rolleyes: wideo z pojedynku Cruisemana między K16 GTL i GW zostało opublikowane:

Nic dziwnego (przynajmniej dla mnie), dochodzi do wniosku, że GW jest wygodniejszym z dwóch motocykli i dlatego jest zwycięzcą dla większości. Biorąc pod uwagę jego wyraźny, wyluzowany styl jazdy i jego główną publiczność GW (głównie o tym samym nastawieniu), wniosek ten został wysłany pocztą. Na pewnym poziomie powiedział wiele właściwych rzeczy i posypał słowem "wydajność" jak przesolony posiłek. Krótko mówiąc, w kilku segmentach naprawdę zwrócił moją uwagę. Ale po obejrzeniu wszystkich jego filmów z K16 i ocenie ich całościowo, pozostało mi uczucie, że on nigdy tak naprawdę nie zrozumiał motocykla "K". O ile nie wciśniesz K16 konsekwentnie w zakres 6000 - 8000 obr./min i nie będziesz jeździł motocyklem w sposób, w jaki GW nie jest w stanie, jak mógłby zrozumieć i przekazać różnicę? Odpowiedź jest oczywista - nie może.

Cieszę się, że jeżdżę czymś, na co większość kierowców spoza BMW patrzy z całkowitym zakłopotaniem. To sprawia, że świat jest bardziej interesującym miejscem.

#26 ·
Właściwie myślałem, że był tak sprawiedliwy, jak tylko mógł być, biorąc pod uwagę, że jest kierowcą Winga i, co prawda, nie tak dobrze zaznajomionym z K. Kilka elementów można by dyskutować w obie strony, ale niektóre są wyraźnymi "zwycięzcami" po obu stronach. Uważałem, że jego podsumowanie na zakończenie było całkiem trafne - "to nie jest pytanie, który motocykl jest lepszy; pytanie brzmi, który motocykl jest lepszy dla ciebie"... i "kierowca, który kładzie większy nacisk na osiągi, może uznać BMW za lepsze dopasowanie".
Zastanawiam się, dlaczego nie Grand America do bliższego porównania luksusowego turystyki (i czy miałoby to znaczenie lub wypadłoby inaczej)?

• Like
Reactions: CavRider
#30 ·
Myślałem, że był tak sprawiedliwy, jak tylko mógł, biorąc pod uwagę, że jest kierowcą Winga i podobno nie tak dobrze zna K.
Kilka kwestii można by dyskutować w obie strony, ale niektóre są wyraźnymi "zwycięzcami" po obu stronach. Uważałem, że jego podsumowanie na zakończenie było całkiem trafne - "to nie jest pytanie, który motocykl jest lepszy; pytanie brzmi, który motocykl jest lepszy dla ciebie"... i "kierowca, który kładzie większy nacisk na osiągi może uznać, że BMW lepiej pasuje."
Zastanawiam się, dlaczego nie Grand America do bliższego porównania luksusowego turystyki (i czy miałoby to znaczenie lub wypadłoby inaczej)?
"Może" uznać, że BMW lepiej pasuje? Wow, to było przekonujące.

Gdzie jest ekscytacja w tym opisie? Gdzie są przykłady doświadczeń z jazdy na osiągi, które mogłyby sprawić, że właściciele GW zastanowiliby się i naprawdę zastanowili się, czego im brakuje? Oczywiście ich tam nie ma. Była tu prawdziwa okazja dla szanowanego gościa GW, aby pomóc połączyć te dwa światy dla swojej publiczności, a on ją zmarnował.

Ironia polega na tym, że w swoich filmach z K1600, głęboko ukrytych w sekcjach komentarzy, dawał znać o swoich wewnętrznych uczuciach. Pamiętam raz, kiedy skomentował, że gdyby był 15 lat młodszy, prawdopodobnie wybrałby GTL. Dlaczego nie rozwinąć tego w ostatecznym starciu i dać pełniejszy obraz kompromisów zakupowych? Nie chcę być cyniczny, ale trudno mi nie iść tą drogą.

#27 ·
Tak, widziałem „finał”. Wyłączyłem go, gdy stwierdził, że silniki GW i K1600 są równe.

Duane

• Haha
Reactions: Gixxerific
#28 ·
Tak, widziałem „finał”. Wyłączyłem go, gdy stwierdził, że silniki GW i K1600 są równe.

Duane
Tak, duży +1 👍

Kiedy dał po punkcie każdemu za to, że w większości były „równe”, byłem osłupiały. Jego uzasadnieniem było to, że moment obrotowy na niskich obrotach w GW był kluczowy.

Dziwne i ignoranckie zarazem. Po tym było trudno kontynuować.

#31 ·
Oto interesujący film uzupełniający:

Na 12 minucie odnosi się do krytyki swojej "równej" oceny osiągów 2 motocykli w filmie porównawczym. Trochę się wycofuje i próbuje to wyjaśnić. Mimo to, pod koniec dyskusji dotyczącej osiągów K16, zasadniczo odrzuca przewagę K16, mówiąc: "jeśli lubisz takie rzeczy".

Powinien był odrzucić ofertę BMW dotyczącą recenzji motocykla, jeśli miał zamiar przyjąć takie nastawienie od samego początku. To wyjaśnia wiele zgrzytów w ogólnych filmach.

#32 ·
Wow, on staje się coraz bardziej irytujący, im więcej mówi, nawet nie dotykając swojego punktu widzenia na temat "ekologicznych świrów, którzy rządzą światem" (ale nie wyobrażam sobie, żeby Honda pozbyła się GW).
To powiedziawszy, nie będziemy zadowoleni, dopóki nie wyjdzie i nie powie, że Beemer jest lepszym motocyklem - czego nigdy by nie zrobił. To nie jego bajka i nie potrzebuje ani nie chce tego, co oferuje.
BMW powinno było odmówić oddania mu motocykla do recenzji, wiedząc to!

#33 ·
Wow, robi się coraz bardziej irytujący, im więcej mówi, nawet nie dotykając swojego punktu widzenia na temat "ekologicznych świrów, którzy rządzą światem" (ale nie sądzę, żeby Honda zrezygnowała z GW).
To powiedziawszy, po prostu nie będziemy zadowoleni, dopóki nie wyjdzie i nie powie, że Beemer jest lepszym motocyklem - czego nigdy by nie zrobił. To nie jego klimat i nie potrzebuje ani nie chce tego, co oferuje.
BMW powinno było odmówić oddania mu motocykla do recenzji, wiedząc to!
Co? Ma ponad 42 000 obserwujących Goldwinga i właśnie powiedział każdemu z nich, że K1600 jest bardzo bliskim konkurentem ich ulubionego motocykla i że ma lepsze osiągi. Powiedziałbym, że to dość tania reklama dla Motorrad.

#36 ·
Cóż, ryzykując zirytowanie niektórych tutaj, pomyślałem, że podzielę się kolejnym porównaniem GW/K. Ten od naszego przyjaciela z drugiej strony stawu - TheMissendenFlyer. Podobnie jak Cruiseman, TMF jest wyraźnie stronniczy, ponieważ jednym z artykułów testowych jest nikt inny jak jego DRUGA obecna generacja GW. I jeździ dość spokojnie. To powiedziawszy, jako osoba, która mieszka w pobliżu jeleni wirginijskich, przeraziłoby mnie do żywego, gdybym jechał z prędkością, jaką on osiąga, z tymi żywopłotami tuż przy krawędzi drogi. Trochę przypomina mi to starą MN #1 z Two Harbors do Ely, zanim ją poszerzono. 200-letnie sosny białe zaledwie kilka cali od krawędzi jezdni na pagórkowatej i krętej drodze, która błagała, aby otworzyć przepustnicę. TO było ekscytujące! I zabójcze.

Tak czy inaczej, dla Twojej przyjemności,

#37 ·
Cóż, ryzykując zirytowanie niektórych tutaj....
Cóż, udało ci się. :D

Kolejna bezużyteczna recenzja wykorzystująca "Rolling Couch" jako kryterium oceny bazowej. Ten facet nawet nie zbliżył się do przekraczania granic tego, w czym K16 jest naprawdę dobry (a w czym GW nie jest). Więc kto nauczył się czegoś pożytecznego?? Gdyby spędził tyle samo czasu na testowaniu rzeczywistych różnic w wydajności, co na porównywaniu tego, jak opadały boczne kufry, :rolleyes: może warto byłoby to obejrzeć.

#42 ·
Czy zawsze chodzi o osiągi i pokonywanie zakrętów? A może po prostu wybór roweru, bo podoba ci się jego wygląd, jak bardzo pasuje do ciebie i jak dobrze się czujesz, posiadając go...? A może uczucie siedzenia w rowerze, a nie na nim?

Jest tak wiele emocjonalnych powodów, aby wybrać jeden rower zamiast drugiego, nie zawsze chodzi o specyfikację.

Zawsze chciałem GW. Aż pewnego dnia wszedłem do dealera, żeby kupić używany, i znalazłem się jadąc z 2019 GA. Nic nie wiedziałem o tym rowerze. Jazda próbna była krótka. Ale od razu wiedziałem, w momencie, gdy ją zobaczyłem, że wróci ze mną do domu.

#45 ·
#43 ·
@Avi To twoje pieniądze. Możesz kupić wszystko, co chcesz, z jakiegokolwiek powodu, który sprawia ci radość. :)

Recenzje na YouTube i/lub pisemne dotyczą głównie zrozumienia obiektywnej funkcjonalności i wydajności. A najlepsze oddają i prezentują pełny obraz odbiorcom. Emocjonalne decyzje, choć ważne, to zupełnie inna sprawa......

#47 ·
Znam jednego Winger'a, który potrafi jeździć. Nazywa się Jryan9.
Mam 2 bliskich przyjaciół, którzy jeżdżą GW. Jeden jeździ poprzednią wersją i lubi zostawać z tyłu (po prostu to lubi robić), drugi ma nową wersję i potrafi utrzymać się w zasięgu wzroku mojego brata i mnie, gdy wjeżdżamy na "dobre trasy" w Górach Skalistych.

#52 ·
Nigdy nie słyszałem o tym gościu Cruismanie i cieszę się, że nie słyszałem. Ten film, w którym odpowiada na ten komentarz dotyczący jego oceny silnika, był oszałamiający. Nikt, kto zna się na samochodach/rowerach, nie porównuje ograniczonych prędkości maksymalnych. Pytanie brzmi, jak szybko mogą osiągnąć te prędkości maksymalne. Jak motocykl się czuje przy maksymalnej prędkości? Czy powyżej 160 km/h nadal jest moc, gdy odkręcasz manetkę, czy tylko powoli zmierza do tej prędkości maksymalnej? Nigdy wcześniej nie słysząc ani nie widząc tego gościa, potrzebowałem 15 sekund, żeby wyłączyć go na zawsze.

To w porządku, że wolisz inny styl jazdy, ale to było coś innego. To tak, jakby porównywać Aventadora z Chryslerem 300 i mówić, że oba mogą jechać 130 km/h.

Niedawno natknąłem się na recenzję MissendenFlyer i byłem zdezorientowany jego krytyką sakw i schowka górnego kufra BMW, skoro są one większe niż jego Goldwing i mogą pomieścić 4 kaski. Jak dużo większe on ich chce?

Żeby pozbyć się tego złego smaku, sugeruję wszystkim obejrzenie fantastycznej recenzji Zacka Courtsa i Ari Henninga, którzy teraz robią fantastyczne filmy dla Revzilla. Jeśli jeszcze nie oglądaliście ich materiałów, to są świetne. Właśnie zrobili godzinną relację z jazdy zabytkowymi motocyklami terenowymi po Wyoming, wszystko po szutrze.

#54 ·
Meh, widziałem, jak ci dwaj oszołomy jeżdżą po torze, Cruiseman, TMF i mnóstwo Big Rock Moto. Dla mnie wszyscy są tacy sami. Żaden z nich mnie w żaden sposób nie informuje. Wszyscy są tylko rozrywką, po prostu. Producenci mają nieco inny pogląd niż ja, co prawdopodobnie jest powodem, dla którego wypożyczają produkty.

Teraz, jeśli chcesz być naprawdę poinformowany, obejrzyj niektóre z różnych filmów dokumentalnych BDR (twórca YouTube RideBDR) lub prawie wszystko, co produkuje Sterling Noren. Te rzeczy są pouczające I rozrywkowe.

NMBDR

#55 ·
Meh, oglądałem tych dwóch cymbałów jeżdżących po torze, Cruiseman, TMF i wielu Big Rock Moto. Dla mnie wszyscy są tacy sami. Żaden z nich mnie w żaden sposób nie informuje. Wszyscy są tylko rozrywką, po prostu. Producenci mają nieco inny pogląd niż ja, dlatego prawdopodobnie wypożyczają produkty.
Co prawda, nie oglądałem dużo Big Rock Moto. Ale obejrzałem 2 jego filmy z K1600. Uważałem, że poniższe, w szczególności, było bardzo dobre pod względem jakości i informacji:

On faktycznie jeździ motocyklem z prędkościami, do których został zaprojektowany, i w terenie, do którego został zaprojektowany. Co za koncepcja! Jeśli osobiście nic z tego nie wyniosłeś, to muszę się zastanowić....

W każdym razie, poza wszystkim innym, zafascynowała mnie górska autostrada, którą recenzował. Było to wyraźnie gdzieś w południowej Kalifornii, ale nie mogłem tego zlokalizować. Po kilkukrotnym obejrzeniu fragmentów filmu i ustaleniu kilku punktów orientacyjnych, doszedłem do wniosku, że było to:

Image

Góry na zachód od Palm Springs mają kilka całkiem dobrych tras. To obszar, do którego nieczęsto się dostaję, więc miło było samemu go doświadczyć.

Wszyscy patrzymy na rzeczy inaczej. Dla mnie źle zaprezentowane, niekompletne i złe informacje to nie "Rozrywka". Wierzcie lub nie, motocykliści czasami faktycznie oglądają YouTube, aby uzyskać przydatne informacje. I na podstawie komentarzy zarówno do "Cruiseman's Garage", jak i "MissendenFlyer", większość ich widzów łyka to, co prezentują, w całości.

Takie jest życie.....

#57 ·
@CavRider Właśnie zacząłem oglądać wspomniany film NMBDR. Bardzo fajnie. Zamierzam obejrzeć całość później, kiedy będę miał więcej czasu. (y)

Wracając do "Garażu Cruisemana" i "MissendenFlyer". Myślałem, że w Cruisemanie (w głębokich, mrocznych zakamarkach jego mózgu) była część, w której naprawdę próbował. Zawsze wiedziałeś, że nie będzie miał innego wyjścia, jak tylko ogłosić GW zwycięzcą. Ale w sekcjach komentarzy do jego filmów z K1600 czasami wślizgiwał się w odpowiedź i dawał szczere, pozytywne opinie. Pamiętam nawet zakopaną odpowiedź w komentarzu, w której zasadniczo powiedział, że gdyby był 20 lat młodszy, dałby K1600 pierwszeństwo. Oczywiście nie mógł tego wyraźnie powiedzieć w filmie. Zrobiłoby to poważną szkodę jego marce.

"MissendenFlyer"?? Cóż, jest certyfikowanym dupkiem. Wcześnie dał jasno do zrozumienia, że GW był jego wyborem i to wszystko. Gdy jest pytany w komentarzach, gra kartą "opinii", nawet w obliczu obiektywnej prawdy. Nie wykazał absolutnie żadnego zainteresowania badaniem przemyśleń komentatorów, którzy mieli wieloletnie doświadczenie wykraczające poza jego małą przygodę z jazdą testową. Jego jedynym celem w zaakceptowaniu testowego K1600 od BMW było użycie go jako rekwizytu do forsowania swojej agendy GW. To niezbyt etyczne.