BMW K1600 Forum banner

Mocowanie nadajnika zdalnego

5.2K views 23 replies 19 participants last post by  ROBSMST  
#1 ·
Gdzie ludzie montują zdalne nadajniki na swoich motocyklach do otwieraczy do drzwi garażowych, kamer GoPro itp.? Mój otwieracz do drzwi garażowych jest na breloczku (mam GTL z 2012 roku), dużo się obija, ale jest to do opanowania. Na przejażdżki dłuższe niż jeden dzień zdejmuję go i przechowuję w jednym ze schowków. Właśnie zamontowałem kamerę GoPro z przodu i zamontowałem pilota na przednim widelcu, ale używając rzepu jest dość słaby. Zastanawiałem się, jak inni sobie z tym radzą.

#2 ·
Używam Mo-Door z 18-calowym przewodem do przełącznika zbiornika. Możesz go dostosować w rozsądnych granicach. Wybrałem przełącznik zbiornika, ponieważ ma bardziej namacalny dotyk, gdy masz na sobie rękawice. Zamontowałem urządzenie pod siedzeniem i poprowadziłem przewody/przełącznik tuż pod zbiornikiem.

#9 ·
Używam Mo-Door z 18-calowym przewodem do przełącznika zbiornika. Można go dostosować w rozsądnych granicach. Wybrałem przełącznik zbiornika, ponieważ ma bardziej namacalny dotyk, gdy ma się rękawice. Zamontowałem urządzenie pod siedzeniem i poprowadziłem przewody/przełącznik tuż pod zbiornikiem.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk
Zrobiłem to samo, Mo-Door z 18-calowym przewodem....Umieść przycisk (wyzwalacz) pod przyciskiem rozrusznika....Działa świetnie! Umieść nadajnik pod deską rozdzielczą

#4 ·
Nie mam zamontowanego systemu BMW SOS, więc zdobyłem przycisk na kierownicy do niego, zamontowałem go, znalazłem styki chwilowego włączenia, a następnie poprowadziłem kabel do prawego, zamykanego schowka i podłączyłem go do zapasowego pilota do otwierania drzwi garażowych. Wystarczy podnieść klapę, nacisnąć przycisk, a pilot zadziała. Poszedłem tą drogą, ponieważ wygląda to jak oryginał.

#6 ·
Zdjąłem klips z pilota do klipsa w osłonie przeciwsłonecznej. Włożyłem pilota do prawej kieszeni piersiowej kurtki, przyciskami na zewnątrz. Gdy znajdę się w zasięgu, sięgam w górę, aby nacisnąć przycisk. Zazwyczaj mogę otworzyć drzwi wystarczająco wcześnie, aby nie musieć nawet stawiać stopy na podjeździe.

#13 ·
Zdjąłem klips z pilota do klipsa w osłonie przeciwsłonecznej.
Podobnie jak StevenV, użyłem standardowego pilota do drzwi garażowych (mniejszego) i przymocowałem go na rzep wewnątrz pokrywy mojego lewego schowka. Muszę się zatrzymać, aby go aktywować, ale jest to dość proste i zawsze jest na rowerze. Mocując go na rzep do pokrywy, pozostaje najbardziej dostępny w porównaniu do pozostawienia go zakopanego pod innymi rzeczami i jest chroniony przed warunkami atmosferycznymi.
Zdjąłem klips z mojego i miałem go w moim lewym schowku, ale po prostu luźno i na wierzchu wszystkich innych rzeczy tam.

Upuściłem go (pilot) któregoś dnia i musiałem się zatrzymać i zejść z roweru, więc przymocuję go na rzep do wnętrza pokrywy lub ewentualnie do jednej ze ścianek wewnętrznych.

#8 ·
Podobnie jak StevenV, użyłem standardowego pilota do drzwi garażowych (mniejszego) i przymocowałem go rzepem wewnątrz pokrywy mojego lewego schowka. Muszę się zatrzymać, aby go aktywować, ale jest to dość proste i zawsze jest na motocyklu. Mocując go rzepem do pokrywy, pozostaje najbardziej dostępny w porównaniu do zakopywania go pod innymi rzeczami i jest chroniony przed warunkami atmosferycznymi.

#10 ·

Attachments

#17 ·
#11 ·
Kolejną świetną opcją jest bezprzewodowy otwieracz do garażu MyQ. Mój telefon jest już na uchwycie nad bakiem paliwa, więc posiadanie na nim aplikacji i korzystanie z Google Assist to łatwizna. Mogę go otwierać/zamykać z dowolnego miejsca, a UPS ma mój kod, aby upuszczać paczki w moim garażu i zamykają go po wszystkim. Otrzymuję powiadomienia e-mailem lub SMS-em. Dużo dostępnych na Amazon. Bardzo łatwy w instalacji. Miłej jazdy....!!!!

#15 ·
Przymocowałem pilot do kluczy z rzepem do deski rozdzielczej po prawej stronie GPS. Jest w większości osłonięty przed warunkami atmosferycznymi, a jeśli dostanę się w ulewę, mogę go odkleić i schować. Jest łatwo dostępny i dzięki czarnemu kolorowi dobrze się wpasowuje.

Attachments

• Like
Reactions: Geoff_3