BMW K1600 Forum banner

Rheingold ISTA/D + ISTA/P + ICOM A System tabletu ?

14K views 4 replies 2 participants last post by  srt8-in-largo  
#1 ·
Czy to zadziała na K1600?

#3 · (Edited)
Rzuciłem okiem na Twój link. O ile niczego nie przeoczyłem, chodzi tu o samochody BMW, a nie motocykle; Duane

• Like
Reactions: exHarley Rider
#4 ·
Też tak myślę, ale zdecydowanie nie mam pełnego zrozumienia.

Z tego, co do tej pory zrozumiałem, to oprogramowanie, którego używają technicy dealerów, ISTA. "\D" tylko do diagnozowania. "\P" do programowania i flashowania różnych kontrolerów elektronicznych. Zawiera prawdziwą instrukcję serwisową, w tym schematy, kodowanie kolorami przewodów, lokalizacje komponentów, szczegółowe procedury serwisowe i testowe.

ISTA to oprogramowanie, które należy załadować na komputer; zestaw, do którego podałem link, zakładam, że zawiera je już załadowane na tablecie. Jeśli jesteś do tego skłonny, ludzie udostępnili pirackie wersje do pobrania... "za darmo".

Następną rzeczą, której potrzebujesz, jest połączenie sprzętowe z pojazdem... co wygląda tylko na samochody, ale inni wydają się mówić, że adapter może być używany do podłączania do motocykli. Kiedy to zrobisz, możesz przejść do oprogramowania ISTA i zmienić kategorię na BMW Motorrad.

Sprawdź to: http://www.i-bmw.com/showthread.php?t=54319

Ten gość powiedział, że ludzie z S1000RR wszystko rozgryźli. Muszę sprawdzić ich fora.