BMW K1600 Forum banner

Carpuride na K1600 - Plug and Play

2 reading
58K views 198 replies 44 participants last post by  Lmalachowsky  
#1 · (Edited)
Mam teraz działający uchwyt, który pozwala nam zainstalować Carpuride w fabrycznym uchwycie dla Nav V/VI. Urządzenie jest zasilane przez uchwyt po zainstalowaniu. Carpuride pozwala zasadniczo widzieć i robić wszystko, co robiłbyś na swoim telefonie, ale bez konieczności montowania telefonu i narażania go na wibracje i warunki atmosferyczne. Robi to, obsługując zarówno Apple Car Play, jak i Android Auto. Umożliwia dostęp do aplikacji w telefonie, takich jak strumieniowanie muzyki, mapy Google itp. Dźwięk jest przesyłany przez Bluetooth z urządzenia do kasku.

To jest mój działający prototyp zainstalowany na moim rowerze.

Oto Carpuride z usuniętym uchwytem kulowym. Uchwyt obsługuje podkładkę antywibracyjną, a także ścianę uszczelniającą przed warunkami atmosferycznymi.

Image

Oto mój uchwyt zainstalowany na Carpuride
Image

Oto on zainstalowany na moim GTLE z uruchomionymi Mapami Google z mojego telefonu

Cały ekran dotykowy jest widoczny bez modyfikacji roweru
Image

Image

#5 ·
Zamierzasz je sprzedawać? Jaką cenę bierzesz pod uwagę?
Prawdopodobnie około 80 $ + wysyłka. To nie jest duży uchwyt jak moje inne, ale to tak naprawdę sprawia, że ​​budowa jest nieco bardziej pracochłonna. I ma płytkę drukowaną dla styków zasilania, którą muszę zlecić i następnie wlutować.

#7 ·
Świetna robota.

Używałem mojego Carpuride przez cały rok. 27 400 km z nim.

Działa dobrze.

Co nie działa, to używanie rękawic jest na nim dość słabe. Garmin jest bombą do używania rękawic.
AnyGlove® Ultra działa naprawdę dobrze z wybrednymi ekranami dotykowymi. Używałem go, gdy miałem urządzenie do strojenia, które nie było przyjazne dla rękawic, które musiałem kontrolować podczas jazdy. Trwało też całkiem dobrze.

#9 ·
Mam teraz działający uchwyt, który pozwala nam zainstalować Carpuride w fabrycznym uchwycie dla Nav V/VI. Urządzenie jest zasilane przez uchwyt po zainstalowaniu. Carpuride pozwala zasadniczo widzieć i robić wszystko, co robiłbyś na telefonie, ale bez montowania telefonu i narażania go na wibracje i działanie czynników atmosferycznych. Robi to, obsługując zarówno Apple Car Play, jak i Android Auto. Umożliwia dostęp do aplikacji w telefonie, takich jak strumieniowanie muzyki, mapy Google itp. Dźwięk jest przesyłany przez Bluetooth z urządzenia do kasku.

To jest mój działający prototyp zainstalowany na moim rowerze.

Oto Carpuride z usuniętym uchwytem kulowym. Uchwyt obsługuje podkładkę antywibracyjną, a także ścianę uszczelniającą przed warunkami atmosferycznymi.

View attachment 185480

Oto mój uchwyt zainstalowany na Carpuride
View attachment 185479

Oto on zainstalowany na moim GTLE z uruchomionymi Mapami Google z mojego telefonu

Cały ekran dotykowy jest widoczny bez modyfikacji roweru
View attachment 185477

View attachment 185476
Cóż, nie zrobiłeś nic więcej, jak tylko skopiowałeś mój "chaotyczny" pomysł, aby wystawić na to cenę.
Gratulacje.

#10 ·
Cóż, nie zrobiłeś nic więcej, jak skopiować mój "niechlujny" pomysł, aby wystawić go na cenę.
Gratulacje.
Nie jesteś pierwszą osobą, która to zrobiła. Na tej stronie są inne wątki od innych członków. O ile wiem, jestem pierwszym, który sprawia, że ​​jest to możliwe do wyprodukowania i oferuje to społeczności. Zaledwie kopia twojej pracy. Spędziłem wiele godzin tworząc powtarzalny projekt mocowania, który pasuje i działa poprawnie.

#27 ·
Myślę, że ci, którzy mają osłonę/ramkę deski rozdzielczej do BMW Nav IV, będą musieli kupić większą od M/Y, które miały NAV VI - czy to prawda?
Rozmiary ekranów Nav V i Nav VI są dokładnie takie same. Jedyna różnica polega na tym, że ekran jest przesunięty o 2 mm w prawo w Nav VI (w stosunku do mocowania), dlatego BMW ma dwie ramki (deski rozdzielcze). Mógłbym pójść na kompromis, ale wtedy ekran jest przesunięty o 1 mm na obu deskach rozdzielczych. Ale zdecydowałem się zrobić to, co zrobiłem z mocowaniem XT i zrobić dwie wersje. Po prawidłowym wyśrodkowaniu Carpuride będzie miał około 1,5 mm martwej przestrzeni po lewej i prawej stronie, więc cały wyświetlacz będzie widoczny.

Moje płytki drukowane do mocowania powinny tu być dzisiaj. Nie wiem, dlaczego DHL potrzebował 7 dni, aby je dostarczyć... Kiedy zweryfikuję (lub dostosuję) dopasowanie PCB do mocowania, powinienem mieć kilka gotowych.

#29 ·
Ludzie, mam teraz ograniczoną ilość tych mocowań. Ze względu na listę osób, które chcą jeden z posta na Facebooku, który zrobiłem, nie otworzyłem jeszcze zamówień na mojej stronie internetowej. Ale jeśli niektórzy z zainteresowanych tutaj chcą jeden, wyślę je najpierw do was wszystkich. Po prostu wyślij mi wiadomość, a ja mogę wysłać ci link do płatności.

#32 ·
Jakiego złącza elektrycznego/wtyczki używa Carpuride - złącza w pierwszym poście nie wyglądają jak ostateczna wersja.
Ma on na stałe zainstalowany 4-calowy przewód z dwupinowym złączem beczkowym. Wystarczy odciąć złącze i włożyć przewody do dostarczonego złącza zaciskanego (lub, jeśli ktoś ma ochotę, przylutować i obkurczyć termokurczliwie). Szczegóły znajdują się tutaj. https://coyote-industries.com/Carpuride Instructions.pdf

Połączenie inline jest solidne i bardzo łatwe do wykonania.

#40 ·
A co z tym?
Wygląda nieźle, drożej, ale dobrze.
Miłej zabawy z brico!
Absolutnie wspaniałe, zamierzam to kupić.
Dzięki za informację.

#41 ·
Właśnie otrzymałem mój carpuride i uchwyt od @coyotek, uchwyt jest profesjonalnie wykonany bez wad i łatwo zamontowany w kołysce Nav dokładnie tak, jak robi to Twoja nawigacja. Podłączyłem go i zadziałało, proste.
Świetna konfiguracja, nie mogę się doczekać pogody do jazdy!
Image

Image

#45 ·
Właśnie otrzymałem mój carpuride i uchwyt od @coyotek, uchwyt jest profesjonalnie wykonany, bez wad i łatwo zamontowany w kołysce Nav dokładnie tak, jak robi to Twoja Nav. Podłączyłem go i zadziałało, proste.
Świetna konfiguracja, nie mogę się doczekać pogody do jazdy! View attachment 186211
View attachment 186210
Czy to osłona przeciwsłoneczna, którą przymocowałeś do roweru? Do czego służy przezroczysty element? Po prostu jestem ciekawy......