ZAKTUALIZOWANO 8-31-2022 Jeśli jesteś jak wielu z nas z Sena 50S, natknąłeś się na problem z baterią, która nie wytrzymuje dłużej niż 2-3 godziny. Jeden z moich 50S nie jest już objęty gwarancją, a bateria wytrzymywała tylko kilka godzin. Czasami Carolyn dostawała ostrzeżenie o niskim poziomie naładowania baterii w ciągu 15-20 minut od włączenia. @6xGrins niedawno wymienił baterię w swoim 50S z dobrymi wynikami. Po rozmowie z nim podjąłem się tego małego projektu; np. piny, które wchodzą do dolnego złącza, są pod kątem prostym, co utrudnia odłączenie. Wymiana baterii to najłatwiejsza część. Próbowałem ponownie zainstalować płytkę drukowaną i NIE mogłem dopasować pinów do dolnego złącza. Po chwili zrezygnowałem i uciekłem się do YouTube. Znalazłem jeden film, który był pomocny. W filmie opcja 2 jest strzałem w dziesiątkę. Zacznij od nałożenia odrobiny ciepła na spód 50S, gdzie znajduje się złącze pinowe. Użyłem opalarki. Następnie za pomocą noża X-acto podważ złącze z obudowy, odsłaniając piny do płytki drukowanej. Po usunięciu małych śrub z tyłu i podważeniu pokrętła kciukiem, podważyłem płytkę drukowaną, aby uzyskać dostęp do baterii. Obudowę trzyma 7 śrub. 2 śruby są mniejsze niż pozostałe 5. 1 śruba jest prawie ukryta. Płytka drukowana jest podłączona do obudowy 50S w 2 miejscach; oba znajdują się po prawej stronie, użyłem śrubokręta, aby delikatnie podważyć płytkę drukowaną prosto do góry. Po usunięciu płytki drukowanej, za pomocą małych szczypiec igłowych usunąłem/wymieniłem baterię. Kiedy to zrobiłem, złożyłem w odwrotnej kolejności. FWIW, Z tyłu złącza pinowego znajduje się lepka substancja, która jest lepka, więc jestem przekonany, że złącze jest uszczelnione.
Z filmu wynika, że NIE musisz zdejmować dużej gumowej uszczelki ani odłączać anteny. Nie zwalniaj anteny w żadnym momencie podczas wymiany baterii. Pozostaw antenę w pozycji przechowywania.
Z filmu wynika, że NIE musisz zdejmować dużej gumowej uszczelki ani odłączać anteny. Nie zwalniaj anteny w żadnym momencie podczas wymiany baterii. Pozostaw antenę w pozycji przechowywania.

950mAh Replacement Battery for Sena 50S 30K 20S EVO Motorcycle Bluetooth Headset Intercom
Buy 950mAh Replacement Battery for Sena 50S 30K 20S EVO Motorcycle Bluetooth Headset Intercom at Amazon. Customer reviews and photos may be available to help you make the right purchase decision!
www.amazon.com