BMW K1600 Forum banner
181 - 199 of 199 Posts
Wiem, że brzmi to nielogicznie, ale muszę powiedzieć, że naprawdę wolę ekran dotykowy zamiast sterowania WW z uchwytem typu kojota. To naprawdę o wiele wygodniejsze niż wszystkie kliknięcia i przewijanie między TFT a jednostką CarPlay, moim zdaniem - używam CarPlay o wiele częściej za pomocą sterowania głosowego, aby odtwarzać muzykę, ustawiać cel na mapie, znaleźć stację benzynową i/lub odbierać połączenia telefoniczne, a jedyny raz, kiedy naprawdę dotykam ekranu, to przełączanie z wyświetlania muzyki na wyświetlanie mapy. Mam Chigee (w porównaniu do Twojego Carpuride), który ma moduł WW CAN CGRC, ale wystawię go na sprzedaż, ponieważ uważam go za całkowicie zbędny.

Discussion starter · #185 ·
Czy możesz podać więcej informacji. Informacje o mocowaniu, przewodzie i czy to W702BS, czy?
Z tyłu uchwytu znajduje się złącze zasilania dla Carpuride (lub dowolnego innego urządzenia). Wystarczy się z nim połączyć. Należy używać W702, a nie W702BS. W702BS nie jest kompatybilny z moim uchwytem ani K1600.

Czy ktoś zainstalował najnowszy model Carpuride W502BS 2025, stworzony specjalnie dla motocykli BMW? Ma już 18-pinowe złącze i wsuwa się bezpośrednio w oryginalne gniazdo nawigacji. Zainstalowałem go w moim K1600 GTL z 2015 roku i uruchamia się po włączeniu zapłonu i wyłącza się również po wyłączeniu zapłonu. Jednak działa tylko AppleCar Play i wszystkie dane telemetryczne motocykla nie są pobierane. Dodatkowo jest tak ciasno, że szyba przednia nie opuszcza się przyciskiem, chyba że mocno nacisnę na górną pokrywę. Teraz mogę ją otworzyć, aby sprawdzić, czy mogę zrobić trochę więcej miejsca, aby umożliwić jej całkowite zamknięcie. Lol Czy ktoś ma ten sam problem i znalazł rozwiązanie? Dzięki! Mauricio

Discussion starter · #193 ·
Właściwie model BS obsługuje każdy motocykl BMW z fabrycznym uchwytem nawigacyjnym, taki jak GS, RS, XR itp.
Nie, nie obsługuje. Motocykl K ma inny protokół magistrali.

Discussion starter · #195 ·
Nie powiedziałem, że obsługuje motocykl K, ale inne wymienione przeze mnie modele. Obsługuje nie tylko GS, ale także inne modele.
Powiedziałeś "model BS obsługuje każdy motocykl BMW z fabrycznym uchwytem nawigacyjnym". To nieprawda. Wiem, że działa z kilkoma innymi modelami oprócz GS, ale nie o tym jest ten wątek.

Powiedziałeś "model BS obsługuje każdy motocykl BMW z fabrycznym uchwytem nawigacyjnym". To nieprawda. Wiem, że działa z kilkoma innymi modelami oprócz GS, ale nie o tym jest ten wątek.
Okej, powinienem był konkretnie dodać motocykle K i RT, z którymi nie jest kompatybilny. Ale powiedziałeś też, że model BS został stworzony dla GS, a to również nieprawda. Oboje mogliśmy być bardziej zwięźli w naszych słowach.

Udało mi się zamontować najnowszy model Carpuride W502BS z 2025 roku z połączeniem BMW w moim K1600 GTL z 2015 roku. Początkowo myślałem, że nie pasuje, ponieważ chociaż Carupride pasował i działał w uchwycie BMW, wysuwany uchwyt nie zamykał się prawidłowo i nie pozwalał na podnoszenie i opuszczanie automatycznej szyby przedniej.

Jednak jeśli usuniesz przedni panel, który składa się tylko z kilku śrub, możesz zainstalować nowy carupride od przodu i pasuje on dobrze, podczas gdy wysuwany uchwyt jest w pełni zablokowany. Następnie wystarczy ponownie zamontować przedni panel, a carupride jest idealnie wyśrodkowany z oryginalnym otworem, a szyba przednia podnosi się i opuszcza bez problemów.

Powodzenia wszystkim z instalacją i dodawaniem Apple Carplay do waszych motocykli K!

Udało mi się zamontować najnowszy model Carpuride W502BS z 2025 roku z połączeniem BMW w moim K1600 GTL z 2015 roku. Początkowo myślałem, że nie pasuje, ponieważ chociaż Carupride pasował i działał w uchwycie BMW, wysuwany uchwyt nie zamykał się prawidłowo i nie pozwalał na podnoszenie i opuszczanie automatycznej szyby przedniej.

Jednak jeśli usuniesz przedni panel, który składa się tylko z kilku śrub, możesz zainstalować nowy carupride od przodu i pasuje on ładnie, podczas gdy wysuwany uchwyt jest w pełni zablokowany. Następnie wystarczy ponownie zamontować przedni panel, a carupride jest idealnie wyśrodkowany z oryginalnym otworem, a szyba przednia podnosi się i opuszcza bez problemów.

Powodzenia wszystkim z instalacją i dodawaniem Apple Carplay do waszych motocykli K!
Hej, czy przypadkiem masz jakieś zdjęcia tego, co zrobiłeś, aby zamontować BS w swoim motocyklu?

181 - 199 of 199 Posts