BMW K1600 Forum banner
41 - 60 of 199 Posts
Właśnie otrzymałem mój carpuride i uchwyt od @coyotek, uchwyt jest profesjonalnie wykonany bez wad i łatwo zamontowany w kołysce Nav dokładnie tak, jak robi to Twoja nawigacja. Podłączyłem go i zadziałało, proste.
Świetna konfiguracja, nie mogę się doczekać pogody do jazdy!
Image

Image

Gdybym tylko to zobaczył, zanim kupiłem XT.

W moim samochodzie używam bezprzewodowej karty Carplay i Waze - po 5 latach bezpłatny Sirius Traffic wygasł dla mojej wbudowanej nawigacji.

Ruch na XT działał u mnie tylko w 50% przypadków, podczas gdy Waze w moim samochodzie działał w 95%+.

Discussion starter · #43 ·
Gdybym tylko to zobaczył, zanim kupiłem XT.

W moim samochodzie używam bezprzewodowego adaptera Carplay i Waze - po 5 latach wygasł bezpłatny Sirius Traffic dla mojej wbudowanej nawigacji.

Ruch na XT działał u mnie tylko w 50% przypadków, podczas gdy Waze w moim samochodzie działał w 95%+
Tak, wyłączam ruch na XT. Nie jestem pewien, dlaczego nie mogą zrobić lepiej. Kolejny uchwyt wyświetlacza jest w trakcie realizacji.... idź na całość albo wracaj do domu. :oops:

Czy dla tych, którzy już korzystają z Carpuride, istnieje sposób na importowanie aplikacji do urządzenia, czy też jesteś ograniczony do tego, co już tam jest?

Właśnie otrzymałem mój carpuride i uchwyt od @coyotek, uchwyt jest profesjonalnie wykonany, bez wad i łatwo zamontowany w kołysce Nav dokładnie tak, jak robi to Twoja Nav. Podłączyłem go i zadziałało, proste.
Świetna konfiguracja, nie mogę się doczekać pogody do jazdy! View attachment 186211
View attachment 186210
Czy to osłona przeciwsłoneczna, którą przymocowałeś do roweru? Do czego służy przezroczysty element? Po prostu jestem ciekawy......

Czy to osłona przeciwsłoneczna, którą przymocowałeś do roweru? Do czego służy przezroczysty element? Po prostu jestem ciekawy......
Żadna osłona przeciwsłoneczna, jest zamontowana w desce rozdzielczej dokładnie tak jak Nav. Przezroczysty plastikowy element to uchwyt na identyfikator, ponieważ pracuję w bazie wojskowej i muszę okazać swój identyfikator przy wjeździe na bramę. To łatwe miejsce do przechowywania, w porównaniu do grzebania w kieszeni. Wystarczy chwycić nawet w rękawicach i zwrócić bez wstrzymywania ruchu.

• Like
Reactions: Kuz
Dla tych, którzy już korzystają z carpuride, czy istnieje sposób na importowanie aplikacji do urządzenia, czy też jesteś ograniczony do tego, co już tam jest?
Importują się automatycznie, JEŚLI aplikacja ma włączoną funkcję carplay.

Importują się automatycznie, JEŚLI aplikacja ma włączoną funkcję CarPlay.
Próbowałem zobaczyć, jak włączyć aplikacje, jeśli nie są włączone, mam trudności

Próbowałem zobaczyć, jak włączyć aplikacje, jeśli nie są włączone, mam trudności
Większość aplikacji nie ma włączonej funkcji CarPlay.

Waze jest i się pojawia. MyQ nie jest i nie pojawia się jako przykład.

Która aplikacja Twoim zdaniem powinna się pojawić?

Większość aplikacji nie obsługuje CarPlay.

Waze tak i się pojawia. MyQ nie i na przykład się nie pojawia.

Która aplikacja Twoim zdaniem powinna się pojawić?
Miałem nadzieję, że JBV1 będzie mógł się pojawić, żebym mógł widzieć aplikację na ekranie. To nic wielkiego, bo i tak będzie działać na moim telefonie, ale chciałbym móc ją widzieć lub słyszeć.

Discussion starter · #52 ·
Miałem nadzieję, że JBV1 będzie mógł się pojawić, żebym mógł zobaczyć aplikację na ekranie. To nic wielkiego, bo i tak będzie działać na moim telefonie, ale chciałbym to widzieć lub słyszeć
Myślałem, że zarówno carplay, jak i android auto obsługują mirroring ekranu.

Cóż, to byłoby wspaniałe, pobawię się tym, jak wrócę do domu.
Mówię o carpuride Prince :ROFLMAO:

Właśnie dostałem swój. Świetny timing, ponieważ właśnie zostawiłem mojego Nav 6 w sklepie UPS, aby wymienić go na nową i ulepszoną wersję i nie muszę być bez ekranu na wypadek, gdybym miał jechać. Nie żebym miał jechać w ciągu najbliższych kilku dni, ponieważ będzie paskudnie zimno tutaj w Teksasie, ale mniejsza z tym.

Dzięki, @coyotek za prawdziwe rozwiązanie typu plug-and-play, które było gotowe do użycia w kilka sekund. Jeszcze za bardzo nie zagłębiałem się w urządzenie, ale później jeszcze trochę poszperam. Wydaje się, że ma wszystkie te same aplikacje, które mam, gdy używam telefonu w mojej ciężarówce.

Mam nadzieję, że tak. Nie mam pojęcia, jak to uruchomić na carpuride.

Johnny wróci za chwilę i da nam znać. Po tym, jak skończy się tym bawić.

Discussion starter · #56 ·
Mam nadzieję, że tak. Nie mam pojęcia, jak sprawić, by uruchomiło się to na carpuride.

Johnny zaraz wróci i da nam znać. Kiedy skończy się tym bawić.
Paul, myślę, że wymaga to połączenia Wi-Fi z telefonu do urządzenia. Oba urządzenia muszą to obsługiwać. Założę się, że jeden z tych gości to rozgryzie.

Discussion starter · #57 ·
Oto zamontowany i działający prototypowy model Carpuride 7 cali. Zasilany przez standardowy uchwyt GPS. Łatwo zdejmowany pod koniec dnia.

Discussion starter · #60 ·
41 - 60 of 199 Posts